söndag 7 november 2010

iPhone-app

Hittade en rolig app till min iPhone som jag såklart måste testa. Den visar vilka flygplan som finns i närheten och info om dom, trodde man skulle få destinationen i klartext, men det får man tydligen inte.
Spännande, ehh eller... , men då vet man ju vilket plan man ska sukta efter när man tittar upp mot himlen.

En solig men kylig dag, vi gick ut till udden och fotade. Tror inte jag är nöjd med nån bild så dom besparar jag er. Borde haft mössa känner jag, har haft ont i huvudet sen dess. Har letat fram min möbius som jag stickade förra vintern, tyckte inte den blev bra men ska ge den en chans. den borde funka som sjal över huvudet också.

Ingen mässa den här helgen, men nästa vecka blir det mat och vin-mässa med en chatt/fb-kompis som jag aldrig träffat eller pratat med. Det blir spännande.

Just nu är jag mest frustrerad över att inte Lotus Notes vill starta på min Mac, har ju flyttat över alla filer och den säger ingenting utan bara dör. Jag som tänkte börja använda den i jobbet imorgon, men utan mail går det ju inte.

Önskar alla en fin vecka.

3 kommentarer:

 1. Undrar just hur det fungerar, skullem jag vilka veta minsann.
  Om du går in på http://www.airlinecodes.co.uk/aptcodesearch.asp
  och knappar in ICAO-code t ex ESSA som är Arlanda så får du veta mellan vilka flygplatser de flyger. Och då kan du börja drömma dig bort .....

  SvaraRadera
 2. F-GSOV (Registrering) AFR291(anropssignal på radion, är nog Air France men det går också att se, tror jag, på sidan jag tipsade om) flyger Osaka-Paris
  D-AKNO flyger från någonstans i Tyskland till Arlanda
  Blir lite nostalgisk nu

  SvaraRadera
 3. En app för dig alltså :) Börjar man kolla så kan man säkert lära sig förkortningarna och destinationerna.

  Hur man gör vet jag inte, men man använder ju gps/positioneringsfunktionen i iPhonen, sen "fångar" man in dom i den blå delen så får man informationen som på bilden.

  Det är sånt man kan betala 22:- för att få veta :)

  SvaraRadera