lördag 20 november 2010

Träning och förkylning

Ett ensamt äpple på ett träd i Uppsala på sonens gata.....

Håret blev bra, duktiga svärdottern fixar. För er som bor i Östersund kan jag rekommendera henne om ni går till NFI där hon går frisör-utbildning. Hon är superduktig, speciellt när det gäller färger. Fråga efter Erika :)

Har funderat lite om det här med träning och varför man/jag alltid blir förkyld när man börjar träna. Hann träna två gånger sen var förkylningen ett faktum. Svärdottern har samma erfarenhet så vi frågade sonen då som läser till idrottslärare och han bekräftade det. När man har tränat så jobbar kroppen stenhårt med att återställa balansen så då är man extra känslig timmarna efter ett träningspass, aka immunförsvaret är satt ur spel alltså. Så då är man extra mottaglig för infektioner och det är jätteviktigt att fylla på energi, dvs äta rätt efter ett träningspass. Men sedan bygger man upp immunförsvaret när man tränar så det är bara att komma igen.

Komma igen ska jag göra, förhoppningsvis om några dar. Ska bara sova bort förkylningen först....

Verkar som om jag får gott om tid, eller vi får se. Kom överens med projektledaren att avsluta mitt uppdrag igår, och det känns rätt faktiskt, har ju inte så mycket att göra så det känns bara dumt att framhärda. Dessutom är det två nya saker på gång, får se vad det blir. Beror väl på om kunden skriver på avtalet sen hade dom visst frågat efter mig för ett annat uppdrag som innebär lite initial utbildning.....

Patriks Combo är kvar i dansbandskampen, lite kul tycker jag som Jämtlandspatriot :)


3 kommentarer:

 1. kan det vara att du kör för hårt då du börjar din träning? kan man tänka sig att bygga upp träningen lite succesivt? Vad tror din kloka son? själv blir jag sjuk då jag får massage...kanske är samma sak ;) nu var det bara en "tryckmassage" men man vet ju aldrig hur kroppen reagerar.
  kram och krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Tack Di!
  Det blev lite tuff start med EasyLine-passet som var betydligt tuffare än jag tänkt mig, speciellt när man som jag inte tränat på ett halvår.
  Men det är intressant att få bekräftat att dt faktiskt finns ett samband....

  Men sen tycker jag att jag har varit mindre förkyld sen jag i stort sett slutat att åka kollektivt. Ingen höjdare att stå inklämd i en tunnelbanevagn i förkylningstider. Det blev ju både det och mässa i lördags så det kan ju också bidra.

  RIktig ettrig förkylning det här, blir nog inget jobband imorgon heller.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig bild! Kontrasternas bild liksom. Var rädd om din förkylning. En väl kurerad förkylning håller i 7 dagar men om du inte gör något alls åt den varar den en hel vecka :)

  Shri har fått nytt hem nu och hon hälsar att hon trivs och vill verka med full kraft.

  SvaraRadera