tisdag 3 april 2012

Sven-Harrys (Konstmuseum)

Ikväll har vi varit på Sven-Harrys konstmuseum och fått en guidad visning. Sven-Harry Karlsson är en byggmästare som byggt upp en privat konstsamling som han tillsammans med huset donerat till en stiftelse för att konstsamlingen inte ska splittras. Tavlor värda en bit över 100 Mkr.
Huset som har både hyreslägenheter ett par företag och restaurang är klätt med en mässingslegering, samma som finns på tiokronorna, som gör att det det ser ut som en gyllene kub. Nedersta våningen är av glas så det ser ut som huset svävar.
I takvåningen finns museet. Det är en kopia av huset Sven-Harry bodde i under 30 år på Lidingö. Alla möbler och tavlor har flyttats dit så det är som att gå i någons hem.
En detalj från toaletterna nere vid kapprummen. Kakelfogarna är guldfärgade. Hur coolt är inte det?

3 kommentarer:

  1. Längtar tills jag får gå en tur i museet. Det var väl en bra utställning i nedre plan också nu eller är den på gång lite senare?

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du ska göra, det är ett intressant museum. Jo det är utställningar på nedre plan också och i trappan upp till museet. De varierar med tiden, hann inte kolla så mycket eftersom de stängde när vår visning var slut.

    SvaraRadera
  3. Dit hoppas jag också att komma vid tillfälle!

    SvaraRadera