tisdag 4 augusti 2009

Synkronicitet och svamp

Lite häftigt ljus på bilden ovan, men vad ja egentligen skulle ta kort på var fåglarna som bildar ett v och syns svagt till höger om lyktstolpen, men innan jag fått upp mobilen för att fota hade de flugit en bra bit.
Har varit ute och plockat kantareller igen ikväll, hittade rätt mycket faktiskt, regnet + värmen gör att de poppar upp som svampar ur jorden, typ ;) Var ute 1½ timme och det är sååå skönt att gå i skogen med en bok i örat och gå runt i mossan för att hitta kantarellerna som gömmer sig så bra.
Sen undrar jag vem som sprider ut alla gula löv som man tror är svamp men som inte är det?? Det är för tidigt med gula löv, de ska inte finnas ännu på en månad....
Synkronicitet har jag funderat på sista dagarna, eller förut också fast inte haft nåt namn på det..
"Synkronicitet är ett annat ord för synbart meningsfulla sammanträffanden men som saknar orsaksmässigt samband. Ett exempel på detta kan vara att man tänker att det var länge sedan man träffade en person och som av en slump stöter man på precis denna person i nästa gathörn. För att betraktas som synkronicitet skall händelserna vara besläktade som koncept och chansen att de skulle inträffa tillsammans genom ren slump verka vara mycket liten."
Har läst en bok som heter Slumpen är ingen tillfällighet av Jan Cederquist där han skriver om det. Allt kanske inte är en slump.... som att jag drömde att jag frågade en person en sak, och h*n svarade, sedan några timmar senare ringer den personen och säger precis det jag frågat om i drömmen. Det har dessutom hänt två gånger.
En rolig sak när jag lyssnade på boken så låg vi på stranden nere vid Solbrännan/Rödlöga här i Å-berga och så säger författaren att han åkte in med sin segelbåt till bryggan i Rödlöga!! men där är ju jag just nu....
Två arbetsdagar avklarade, känns rätt ok faktiskt. Det ska nog gå det här också....

1 kommentar:

  1. ja det är ju märkligt att det inträffar saker som det du skriver om kan många tycka, dock inte jag, för det händer mig mycket märkliga saker emellanåt, som när jag åkte in på ett stort köpområde och fick känslan av OJ här är de personerna, men inte där men de är där, och så när jag går in i affären jag kände att de var, då dök de upp. Det har inte bara hänt en gång, utan flera gånger...nu har jag tom börjat se saker när jag masserar...det är nytt..men inte något konstigt alls för mig längre, men för andra... Kram och njut av dagen!Bra ord förresten..Synkronicitet!

    SvaraRadera