torsdag 9 september 2010

Mera film

Inventeringen i filmlådan fortsätter och det finns fler osedda filmer som jag köpt av en eller annan anledning.

Dagbok från en motorcykel, köpte jag för flera år sen när vi höll på med vår studiecirkel och skulle åka till Cuba. Tyvärr blev det ju inget av den resan men intresset för Cuba och Sydamerika har inte minskat inte för Che heller. Filmen handlar om hur Che och en kamrat reser genom Argentina, Chile och Peru på motorcykel och bygger på deras dagböcker från början av 50-talet. Mycket sevärd, en otroligt vacker film, mycket fina vyer dessutom. Me like. Pratade nyss med sonen som varit i bl.a Macchu Piccu, vill också!!!

Kollade på Borta med vinden igår, igen, har sett den 3-4 gånger förut. Första gången på bio när jag gick på gymnasiet, kommer ihåg att nån inte ville följa med då, hmmm, förutfattade meningar :)
I varje fall så är jag fascinerad av att en film som är över 70 år fortfarande kan kännas så bra, den spelades in 1939. 

Det finns en fortsättning som heter Scarlett, efter boken med samma namn. Den gick på tv för några? år sen. Beställde den på dvd så det blir mer film-frossande framöver. 

Fast snart måste jag väl börja jobba också. Pratade med min resurschef idag och det verkar vara lite på gång. Inget resande hoppas jag. Jo några veckor i Indien vore  kul förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar