tisdag 21 september 2010

Himmel och teknikstrul


Himlen var otroligt fin igår när vi var till Arninge, hade såklart inte Precious med mig så det blev iPhone-foton istället.Mmm Me Like.

Teknikstrulet då, beställde bredbandstelefoni från Telia och då byter man ut modemet mot en gateway så den fick jag förra veckan. Igår var det dags att byta då, och det såg ju bra ut, bortsett från att telefonin inte fungerar då. Kopplade in den till min router och internet funkar snabbt och bra.

Det som inte heller funkar är att komma åt min NAS utifrån och det är ju det jag vill kunna göra för att komma åt foton osv vart jag än är. För att kunna göra det så behöver jag kunna peka ut vart trafiken ska gå till vilken enhet och det har jag inte fått att fungera, ännu.

Ägnade en massa timmar igår till att läsa manualer, googla, läsa på forum om andra som har samma problem, konsultera ett par personer som skulle kunna hjälpa mig.

Såklart skulle jag kunna flytta NASen och sätta den direkt på gateway-en istället för routern, men det är en alldeles för enkel lösning. Det är jag som ska styra tekniken inte den mig. Men det är ett sista alternativ. Gateway-en står i hallen och resten i arbetsrummet och helst vill jag inte flytta en massa saker ut i hallen. Vi får väl se vem som vinner, vet ju vad jag ska ägna kvällen åt, ringa Telia och sentesta lite mera saker jag fått tips om.

Gaaaaaaaaahh så frustrerande!!!

- Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar