tisdag 21 september 2010

Tji bredbandstelefoni

Jag gav upp till slut. Pratade med Telias expertsupport som säger att så kan du inte göra när jag vill ha två routrar kopplade till varandra. Koppla din NAS till gatewayen var det svar jag fick för 19:- i minuten, kom med nåt bättre för dom pengarna tyckte jag...... Problemet med de gateways de levererar är att dom är så hårdkodade så man får inte ändra nåt. Jag frågade om han inte kunde låsa upp den till mig men det kunde / ville han inte och när jag frågade vad som hände om jag återställde den till fabriksinställningarna så skulle den automatiskt hämta ner alla förinställningar igen..... Funkar säkert jättebra för dom allra flesta.

Tilll slut gjorde jag det, men det funkade inte heller. Skulle ju dessutom bli rätt värdelöst om jag inte kunde komma åt NASen från de stationära datorerna.
Så nu är mitt kära modem tillbaka på plats igen och kommunicerar hur bra som helst med min router och NAS. Enda tråkiga är väl att det faktiskt var lite högre hastighet med gatewayen 18/2,5 är rätt bra av 24/1.
Nya muggar på jobbet, i alla fall sen jag var där sist, försöker dom pigga upp oss med lite glada färger månntro..... fast det är ju fortfarande slöseri med engångsmuggar.

Har haft in bilen på service idag, "min" bil + att dom fixade lite annat så det blev dyrt men bilen känns som ny igen. Fast den har ju gått 12000 mil utan att vi kostat på den mer än service så det är inget att säga om det.

Tror det blir en rolig vecka, återkommer om det, lite roligt och impulsivt. Men nu ska jag sova. Är trött som en gnu... eller nåt... . Imorgon är det fotokurs igen :)

- Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar