Fortsätt till huvudinnehåll

Nostalgi


Har ägnat rätt mycket tid att rensa, sortera och slänga nu när jag varit hemma. 3 sopsäckar har jag slängt. Rensat bort kläder jag inte använder och fått ordning i min garderob. Nu har jag plats att köpa nya kläder :)

Sen blev det arbetsrummet, och nu sist i gästrummet där så jag kan hålla till där och sy om jag vill eller göra mitt textilprojekt som jag planerat länge. Blev så bra när jag tog bort hyllorna i garderoben och satte in plastbackar i stället.

Känns så bra att slänga saker, en del påbörjade projekt åkte i soporna så behöver inte dom stjäla energi, utan jag kan lägga den på nya projekt istället.

En riktig nostalgitripp när jag gick igenom tyglådorna och sorterade vad jag skulle ha kvar. Av det tyget sydde jag det och det osv.

Sen hittade jag igen klänningen ovan i stl 70. Den har jag inte sydd men dottern hade den på sin dopdag när vi kom hem från kyrkan. Rätt länge sen nu eftersom hon fyllt 26, hon döptes på Bernts födelsedag dessutom.

Idag har vi varit flitiga både Bernt och jag, jag har ju ägnat mig åt att få ordning i gästrummet och sen stiftat bekantskap med nya dammsugaren... host host, ny och ny, vi har haft den några månader ja. Inte jag som dammsuger vanligtvis. Bernt har putsat fönster, planterat om lite blommor, lagat middag och bakat bröd.

Nu är det soffan som gäller, är nöjd med mitt dagsverke, dessutom får jag mer ro att göra saker och blir mer kreativ om det är ordning omkring mig. Jaja jag vet att vissa i familjen tycker jag är slarvig och dräller saker omkring mig.... fast å andra sidan så är jag bäst på att hitta igen saker också :)

- Skickat från min iPhone

Kommentarer

  1. "Jaja jag vet att vissa i familjen tycker jag är slarvig och dräller saker omkring mig.... fast å andra sidan så är jag bäst på att hitta igen saker också :)"
    Men vi andra brukar inte tappa bort saker, så då blir det inget att hitta igen. Mer än att hjälpa dig med att komma på vart du tappat saker, ju...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....