Fortsätt till huvudinnehåll

Helgen

Helgen har varit jättebra, så skönt att vara ledig fyra dagar. Bernt jobbade i fredags men vi har ändå hunnit med massor. Fixat lite hemma, varit till handlarnas mekka i Barkarby där det blev både besök på elektronikbutiker och IKEA. En pall/bänk till balkongen som pelargonierna ska få bo på bl.a blev det vi handlade. Det är så fint på balkongen nu, så mysigt att sitta där.

Vår stereo som vi haft i 20 år har dött, och nu har vi varit runt och kollat lite på vad vi ska köpa istället, men det mesta nu handlar om hemmabiosystem och det är nog inte riktigt vad vi vill ha. Fast jag tror det börjar utkristallisera sig lite.....

Igår, lördag, åkte vi till Eskilstuna och hälsade på IL och LÅ som har sin husvagn vid flygfältet och har varit med och arrangerat tävlingarna i segelflyg senaste veckan.

Vi kom precis till sista starten för tävlingen så där står ett antal plan som väntar på att bli uppdragna i luften.

Typ så här, en febril aktivitet innan alla är uppe. Häftigt att se på. Sedan är de uppe och flyger i en speciell sträcka som tar 4-5 timmar och det gäller att vara snabbast och hålla sig inom rätt områden. Sen kan det ju bli så att de tappar fart och hamnar ur kurs och landar nån helt annanstans....

En del av de dyrare planen har egna motorer så de kan starta själva.

Här är planet som vi fick flyga i med LÅ när vi var här förra sommaren. Det var häftigt.

Sen efter lite lunch, prat, kaffe osv så satte vi oss för att spana in planen när de landar. 

Det har vatten i vingarna som ballast och den släpper de ut när de går in för landning för att minska farten så det är de vita strecken efter planen. Jag har terrat LÅ med massor med frågor om allt som rör segelflyg men det är kul att veta mera.

I övrigt är jag nästan äckligt nöjd med mig själv idag, tränade två timmar idag också, en timme på gångbandet med 6% lutning, första gången jag upplevt att tröjan var blöt av svett på ryggen. Sen körde jag styrka, hoppade över två övningar för att maskinen jag skulle använda inte var ledig och så kände jag mig lite trött. 

Nu sovdags, det blir en intressant vecka, händer en massa saker, imorgon ska jag på användargruppsträff för datastage och det ska bli jättekul att träffa likasinnade kollegor och få lite uppdateringar om vad som är på gång.

Önskar alla en underbar vecka.

Kommentarer

  1. Låter som en fin helg:-).Önskar dig en fin vecka också. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....