onsdag 2 maj 2012

Milano

En tom järnvägsstation kl 7 i Riomaggiore.

Uppe tidigt för att ta första tåget till Genova och vidare till Milano. Lite less på regnandet så vi kände att vi lika gärna kunde spendera några timmar i Milano istället.
Fick vänta en dryg timme i Genova så det blev en sen frukost där.
Framme i Milano väntade Bernts brorsdotter P på oss. Vi tog tunnelbanan ner till centrum.

Strålande väder som synes.
Vi åkte upp till taket på Doumen och fotade lite.
P tog med oss till en restaurang som ligger utanför turiststråken och vi åt en suveränt god pasta med bl.a saffran och räkor. Till kaffet drack jag en limoncella, hade aldrig testat det och vi är ju i citronernas land framförallt i CT fanns det citroners överallt.

En jättetrevlig dag. Kul att träffa P och att hon kunde träffa oss. Nu är vi på väg ut till flygplatsen för att åka hemåt.

Det har varit jättesköna dagar och kunde varit ännu bättre med mera sol. Regnet gjorde också att det var lite rått och kallt i vår lägenhet. Tråkigt också att två av fyra leder mellan byarna är avstängda men vädret är ju inget nån rår över.

Cinque Terre var fint intressant och sevärt. Lite väl mycket folk för min smak men det är tydligen ett väldigt populärt resmål. Kommer vi att resa tillbaka? Kanske till Monterosso isåfall men det är inget förstahandsval.

2 kommentarer:

  1. Så vackert!! Hoppas ni haft det underbart.

    SvaraRadera
  2. Å vad fin P är och vad hon ser ut att må bra!! Det gör mej glad :) Underbara bilder!!

    Kramar och välkommen hem Di

    SvaraRadera