Fortsätt till huvudinnehåll

Milano

En tom järnvägsstation kl 7 i Riomaggiore.

Uppe tidigt för att ta första tåget till Genova och vidare till Milano. Lite less på regnandet så vi kände att vi lika gärna kunde spendera några timmar i Milano istället.
Fick vänta en dryg timme i Genova så det blev en sen frukost där.
Framme i Milano väntade Bernts brorsdotter P på oss. Vi tog tunnelbanan ner till centrum.

Strålande väder som synes.
Vi åkte upp till taket på Doumen och fotade lite.
P tog med oss till en restaurang som ligger utanför turiststråken och vi åt en suveränt god pasta med bl.a saffran och räkor. Till kaffet drack jag en limoncella, hade aldrig testat det och vi är ju i citronernas land framförallt i CT fanns det citroners överallt.

En jättetrevlig dag. Kul att träffa P och att hon kunde träffa oss. Nu är vi på väg ut till flygplatsen för att åka hemåt.

Det har varit jättesköna dagar och kunde varit ännu bättre med mera sol. Regnet gjorde också att det var lite rått och kallt i vår lägenhet. Tråkigt också att två av fyra leder mellan byarna är avstängda men vädret är ju inget nån rår över.

Cinque Terre var fint intressant och sevärt. Lite väl mycket folk för min smak men det är tydligen ett väldigt populärt resmål. Kommer vi att resa tillbaka? Kanske till Monterosso isåfall men det är inget förstahandsval.

Kommentarer

  1. Så vackert!! Hoppas ni haft det underbart.

    SvaraRadera
  2. Å vad fin P är och vad hon ser ut att må bra!! Det gör mej glad :) Underbara bilder!!

    Kramar och välkommen hem Di

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....