torsdag 7 juli 2011

Dag 3 Bergamo

Blir lite huller om buller inlägg här pga att fritt wifi är en bristvara. Har köpt lite tid på hotellet nu.

Hade en trevlig kväll med Pauline och Matteo när vi kom till Bergamo. De hämtade oss vid stationen och vi åkte hem till deras nya lägenhet. Sen blev det vin och äkta italiensk pizza, jag testade en variant med spenat och flera sorters ostar. Mkt god.

När vi vaknade var det 29 grader och efter frukost tog vi en buss in till centrum av nya stadsdelen och tittade lite i affärer men inget shoppande, jo en guidebok med en bra karta över Milano.

Sen fortsatte vi upp till San Vigilio som jag skrev om förut idag. Strosade sen ner genom gamla stan och ner till en restaurang i den nya delen. En restaurang dit mest italienare går eftersom de har god mat.

Började med antipasto, olika typer av skinka, salami och ostar från bergamo.Sen åt både Bernt och jag en lokal specialitet, ravioli med fläskkött och bacon. Suveränt gott.

Sen strosade vi vidare och Bernt köpte en fin skjorta. Åt glass lokalt tillverkad. Strosade tillbaka till lägenheten och packade ihop våra saker för att ta tåget till Milano.

En mycket trevlig dag, det är så och man får lära sig så mycket väldigt mer när man får personlig guidning. Det är rätt varmt ca 36 grader men det funkar bra bara man dricker mycket. Vatten alltså. I Bergamo har de bra vatten eftersom det kommer från fjällen så man kan dricka kranvattnet. Dessutom finns det vattenposter så man kan dricka eller fylla sin medhavda vattenflaska.

Lite bilder.


En av portarna i muren till gamla stadsdelen.


Gamla och nya delen an Bergamo. Ovanför muren gamla stan.


Vy från San Vigilio.


Den här tavlan finns på toppen av San Vigilio. Linjerna pekar ut riktning till alla städer/byar runtomkring.


Vy över gamla stan


Restaurangen där vi åt en god lunch.


Bernt, Pauline och Matteo.

- Skickat från min iPad

1 kommentar:

  1. å så fina dom är Pauline och Matteo, dom ser lyckliga ut, nu blev jag glad :)
    //Di

    SvaraRadera