måndag 11 juli 2011

Italien dag 7 Rom

Söndag tog vi tunnelbanan till Colosseum för att titta på Forum Romanum, den gamla stadsdelen som var samlingsplats under Romarriket. Där samlades dåtidens politiker och Handelsmän. Det är ett stort område som består både av tempel, kyrkor och andra byggnade. Dessutom ett museum Palantine som är byggt över en av ruinerna. Där visade man en film där man gjort en virtuell rekonstruktion av hur det kan ha sett ut.

Colloseum, mycket folk och många som erbjuder personlig guidning och då får man dessutom gå förbi kön som de sa var ca 1,5 timme. Sen alla andra försäljare av hattar, schalar, souvenirer, parasoller och en massa annat krafs.

Triumf även vid Colloseum.

En staty i marmor som står i den långa gång under staden där kejsar Nero kunde gå när han inte ville bli sedd av folket.

Stadium

Forum Romanum

Sedan fortsatte vi till Fontana di Trevi.

Ingen som badade.... Poliser gick och visslade åt dem som satte sig på kanten till fontänen.

Svettiga och rätt trötta av både värmen och allt gående så var det jätteskönt att lägga sig i jacuzzin en stund med en kall öl. Perfekt uppladdning inför kvällens aktiviteter.

Såååå jag har köpt en "turisthatt", glömde mina solglasögon på hotellet så det fick bli en hatt istället. Rätt skönt i värmen faktiskt.
Vad tycks? Passar jag i hatt ;)

4 kommentarer:

  1. Du passar utmärkt i hatt! Och det är ju skönt med en sån när det är soligt och varmt. Lika spännande hela tiden att läsa inläggen.
    Kram

    SvaraRadera