Fortsätt till huvudinnehåll

Italien dag4 Milano

Kom fram till Milano vid 7-tiden på onsdagskvällen, hittade till hotellet som ligger nära Milano Centrale.

Vi funderade på att ändra vår resplan och åka till Cinque Terre, 5 små byar som ligger ute vid kusten och ingår i UNESCOs världsarv. Det finns vandringsleder och tåg mellan byarna men ingen biltrafik. En av mina bröder har varit där och Pauline och Matteo pratade också om det. Jag ägnade nån timme åt att söka boende via internet och telefon men det verkade stört omöjligt att hitta nånstans att bo så vi får planera in en resa dit istället, nästa år kanske....

Sen letade vi efter en restaurang som fanns i guideboken men den hittade vi inte men restauranger finns det ju gott om så man behöver ju inte svälta direkt.

Redo för en dag i Milano med kameran i högsta hugg.

Milano får mig att tänka på boken Sotarpojken av Lisa Tetzner som vår lärare läste för oss i mellanstadiet. Den handlar om Giorgio som blir såld av sina föräldrar till en man som tar honom till Milano där han får arbeta som sotarpojke. Hela klassen var gripna av boken vill jag minnas och såg fram emot att få höra nästa avsnitt.

Dagens primära mål var att se Milano Doume från ovan, dvs att åka upp på taket eftersom vi inte fick göra det förra gången då det snöat. Kan tänka mig att det blir livsfarligt då.

Efter en dryg timmes promenad var vi framme vid katedralen och när vi sett oss nöjda på insidan tog vi hissen upp till taket. Man kan ta trapporna upp också men det kändes inte så lockande i värmen.

Uppe på taket. De grå lådorna har med renoveringen att göra. De renoverar det högsta tornet.

Många tinnar och torn blir det. Så mäktigt.

Utsikt över Piazza del Doume, torget framför katedralen.
Känns att man är rätt högt upp.
Hmm undrar hur hög den är, måste ta vara på det.

Domkyrkan i Uppsala är 118, 7 meter hög om nån undrar, dessutom är byggnaden lika lång.

En detalj från katedralen, kan förstå att den tog lång tid att bygga. Man kan studera detaljer i all oändlighet nästan

La Scala, operan var inte öppen men jag passade på att i alla fall klappa lite på huset.

Gallerian bredvid katedralen där jag tror att alla dyra märken är representerade

En bild från gallerian

Min nya bil?? En Lamborghini Murcielago
Man kunde provköra den typ en halvtimme för 95€, kändes inte riktigt värt det, sen kanske lite riskabelt i en stad där djungelns lag råder i trafiken.

Efter en lång dag kom vi tillbaka till hotellet, jag med blåsor under fötterna, men dom läker snart.

En sak till, det finns myggor i Milano!!! Jag har fått flera myggbett.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....