tisdag 19 juli 2011

Italien dag 15 - 16 - en lång lång väg hem

Tåget från Rom var några minuter sent, hittade vår kupé som var en mer traditionell kupé med en över och en underslaf så lite rymligare än den vi hade på nerrresan. Ingen bistrovagn så vi var hänvisade till hytten. Men vi hade det riktigt mysigt, köpte ett par öl av konduktören och så...

Kändes som det tog en evinnerlig tid till Florens, som om vi var minst två timmar försenade men det var nog inte så illa. Vi kom till Munchen ca tio minuter försenade och tåget till Hamburg väntade in oss. Konduktören kom med frukost vid sextiden.

Det blev lite bråttom med bytet och vi klev på tåget bara för att vara ombord, men hittade inte vår vagn, det var två tåg som satt ihop så det var det främre vi skulle åka med, hade kunnat byta senare men vi hann precis innan avgång.

Nästa byte i hamburg gick också bra, fast tåget till Köpenhamn var ca 20 minuter försenat redan när vi klev på och den tiden utökades till en timme innan vi var framme i Köpenhamn.

Så då var det ju bara att inse att tåget till Stockholm skulle vi inte hinna med vi hade bara en halvtimme emellan där. Sen kollade jag på SJs hemsida och såg att tåget var inställt så det var ju ingen ide att stressa.

Tog tåget över till Malmö och pratade med SJ och eftersom vi hade 1:a- klassbiljetter så fick vi första klass sovvagn med egen dusch och toalett, sen frukost på ett hotell när vi kommer till Sthlm. Inte nog med det förresten, vi har fått varsin kuppe Bernt och jag.... känns ju lite onödigt, men det får väl gå då.

Gick en sväng i Malmö och fotade lite, det var fina färger på himlen.

Vi gick en sväng upp till stora och lilla torget, om de nu heter så. Hittade en tapas-restaurang där vi åt lite goda tapas innan det var dags att checka in på tåget.

Ciao ciao

2 kommentarer:

 1. vilken tur att ni är vana resenärer och klarar av att bara hänga med då det händer ;)

  välkomna hem och låter som om ni haft en underbar semester! Kör försiktigt norrut
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Tack! Jo det underlättar att vi är rätt resvana. Men det är lite för stressande med så tighta byten så det få vi fundera på till en annan gång.

  Ha en riktigt skön semester när det är dags för dig.

  Kram

  SvaraRadera