Fortsätt till huvudinnehåll

En massa blommor.....

I lördags morse träffades vi i fotokursen vid Ulrikdals slott för att öva på det vi lärt oss teoretiskt. Jättetrevligt och lärorikt, fast jag kände mest för att lägga kameran på hyllan jag tyckte inte jag kunde ett dugg och bilderna blev inte som jag ville ha dem. Men men det är väl övning som behövs. "Häle på" som man säger i Jämtland. Dessutom använde jag stativ som jag inte är van vid så det var ju ytterligare ett nytt moment.

Några bilder kan jag dela med mig av, stannade kvar och fotade en massa blommor när dom andra åkte hem bara för att jag tycker det är så fint med daggiga blommor och det som är nästan roligast att fota.

När man använder stativ kan man ha lång tid och få häftiga effekter på rinnande vatten. 2 sekunder och så ett polariseringsfilter för att få lite bättre färger och inte så överexponerat, hade inget sånt filter så Eva vår lärare höll sitt framför objektivet.

 Blommor då..... azalea 

 mera blommor... nån slags rudbeckia. Gillade färgerna.

 Rosenskära

 hmm vet inte....

 mera rudbeckior

 å en till....

nåt annat taggigt ...

Igår blev det en tur till Media Markt för att köpa ett polariseringsfilter som passar till objektivet på my Precious. Det var jättestökigt där eftersom dom håller på och bygger om och inte alls lika kul som vanligt. 

Det är mycket foto nu känns det som, men intresset växer sig starkare och starkare, med lite frustration över att jag inte kan allt..... Men samtidigt är det ju i betraktarens öga vad som är en bra bild. Ska komma igång lite mer med bildbehandling igen också. 

Kommentarer

  1. Jättecool bild på vattnet, du lär dig och stativ har jag fullt sjå med också, är inte så enkelt med dem men vanesak antar jag..Du är ju jätteduktig på att fotografera, och får väl säga som min fotolärare sa häromdagen då hon ville att jag skulle ställa ut bilder till digitala salongen att vi är ju amatörer, inga proffs...även om vi vill vara det
    ;0)i våra krav på oss själva...du får ta och träna vet jag..nu har du lite grunder, nu är det övning som gäller! kraaaam! Di

    SvaraRadera
  2. Åhhh, vad fina foton!!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....