tisdag 22 december 2009

Bergamo

Efter ca 40 timmars resande kom vi äntligen fram till Bergamo. Pga all snö som kommit var all tågtrafik försenad, och vi med den. När vi kom till Milano så var klockan ca 20 över 8 på kvällen och tåget till Bergamo som skulle gått 20.10 var försenat med 40 minuter, vilket blev 150 minuter innan det äntligen gick.

Så vi väntade och frös och väntade lite mer men till slut så 22.40 kom vi äntligen iväg. Framme i Bergamo så fick vi pulsa i typ 3 dm snö på perrongen och sen ut och hitta en taxi. Efter ca en halvtimme kom äntligen en bil och vi var flera som ville ha den såklart. Men vi kom överens om att dela så vi fick plats alla fyra.

Vi var sist som klev av, och vi fick gå de sista 300 meterna för taxin tog sig inte upp för sista backen i snömodden. Gamla stan där vi bor ligger högt upp med smala gränder. Vi pulsade fram i snömodden uppför den sista backen och sen lite för långt eftersom vi inte såg hotellskylten. Trodde B skulle få ett astmaanfall när vi kom fram, han släpade på båda våra väskor. Men han har återhämtat sig nu som tur är.

Hotellet är litet och jättemysigt, har sovit gott inatt, duschat, vilket kändes välbehövligt och ätit frukost. Nu ska vi se om vi får tag på Bs brorsdotter och kan träffa henne. Hon och hennes sambo skulle ju bjuda oss på middag igår men det blev ju tyvärr inte så.

Lite äventyr så här långt, men det är ju kul också, det jag tyckte var jobbigast var ju att batteriet i min mobil tog slut. Det går alltså ingen nöd på oss.

Bilden föreställer julgranen utan för tågstationen här i Bergamo.

4 kommentarer:

 1. ojoj då! Hoppas ni fått en fin dag idag! kram och sköt om er! God Jul till er och hälsa God Jul till P också.
  D

  SvaraRadera
 2. Verkar ha varit en vacker promenad genom stan. Här i blekinge har det kommit ytterligare 10 cm snö. Massor nu och kaos på vägarna. Ha det gtt och fortsatt härlig resaa.

  SvaraRadera
 3. Hur det kan bli! Ha det riktigt gott och GOD JUL på er!

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha ett riktigt äventyr!!! Vilken härlig gran! Hälsa Bernt så gott från mig och ha en härlig dag!

  Annika på Runö

  SvaraRadera