torsdag 24 december 2009

Julafton i Rom

Efter att ha installerat oss, fixat internet och duschat, så gick vi ut för att hitta nånstans att äta. Hade fått tips från receptionen om att det fanns flera restauranger i närheten av hotellet. Det kändes så konstigt när man kom ut att det var så varmt, stor skillnad mot Bergamo och Milano.

Vi gick en sväng innan middagen över Tibern, vi bor alldeles i närheten och inte så långt från Vatikanen, nära till det mesta.

Vi gick till en av restaurangerna som hotellet rekommenderade. Åt en tallrik med ost och salami till förrätt och spagetti carbonara till huvudrätt. Kyparen försökte få oss att beställa flera rätter men vi sa att vi ville vänta, helst ska man väl äta en starter och sedan 1-2 huvudrätter. Men vi var mätta efter pastan så det fick bli efterrätt istället. Jag har skapat en tradition, tredje året i rad jag äter Creme Brulee till efterrätt på julafton. Räcker det med tre gånger förresten för att skapa en tradition???

Nu är det slut på julafton så nu kan jag inte sjunga "Tomorrow Christmas day..." längre. Sovdags så får vi se vad man kan göra en juldag i Rom.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar