måndag 7 december 2009

Söndag i Moskva

Sista dagen i Moskva, tre dar går fort men jag tycker ändå att vi hunnit med en hel del, fast det är ju ändå bara en bråkdel av allt som finns att se här. Vi får ta det nästa gång, om det blir nån. Kanske skulle vara fint att åka hit på våren.

Kan inte låta bli att fortsätta fascineras av tunnelbanan, ser ut som en fin sal, bilden kommer från stationen inne i stan Apoteca eller nåt i den stilen

Kan vara lite svårt att hitta rätt när man försöker läsa på skyltarna. Vår station finns där, näst sista raden längst till vänster. Mendeleyevskaya heter den vid vårt hotell.

Typ så här.

MacDonalds finns i Ryssland också, så här skrivs det på ryska.

Söndagen strosade vi runt inne i stan innan det var dags att åka ut till flygplatsen. En fin port vi gick förbi.

Tittade lite på julmarknaden fast handlade inget.

Bolsjojteatern som håller på att restaureras, det ska vara klart 2011.

Vi gick förbi Lenin-mausoleet också och det var öppet, men vi hade inte lust att lämna ifrån oss kameror och mobiler för att gå in, då skulle en av oss ha stannat utanför och det kändes inte så kul, så vi avstod från det besöket.

Så småningom var det dags att åka ut till flygplatsen, vi åkte i god tid eftersom vi inte riktigt visste hur lång tid det skulle ta med metro, tåg och säkerhetskontroller. Vi kom ut i god tid och hann äta lite innan också.

Säkerhetskontrollen var den mest omfattande jag varit med om, man fick lämna ifrån sig allt i princip även skorna, sen gå igenom metalldetektor, ställa sig i en röntgenutrustning och sträcka upp armarna och till slut så kände dom också. En vakt letade igenom min väska och hittade de tre tändsticksaskar jag tog på restaurangen där vi åt på lördagen. De fick jag inte ta med mig. Så de får jag inte till min samling.

Flyget lyfte från Moskva 18.20 och landade på Arlanda 18.2o, så det var nästan som trolleri. Jag sov mig ju igenom resan i vanlig ordning så det var ungefär så.

Moskva är häftigt, märks verkligen att det är en riktigt stor stad med många kontraster. Europas största med 10 miljoner invånare. Skulle vara intressant att se mer gärna med guide som kan berätta eftersom det är svårt med språket, fast det är ju en tjusning på samma gång, och en utmaning att ta sig fram själv.

From Moscow with love

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar