lördag 26 december 2009

Påven var faktiskt hemma....

Hittade en bil som var mindre än mig.... den skulle t.om jag klara av att tvätta på taket.

Efter hotellfrukost, som inte var lika omfattande som på hotellet i Milano, så gick vi längs floden bort mot Vatikanstaten. Massor med försäljare efter vägen, framför allt kamerastativ, väskor och bälten. Kul att se men handlade inget.

St Peterskatedralen.

Klockan var nästan tolv och St. Peterplatsen fylldes med folk, vet inte hur många som var där men det var massor.

Storbildsskärmar visade påven när höll sitt tal. Han sa God Jul och Gott Nytt År till oss på svenska, sen sa han en hel massa på italienska också som jag inte förstod....

Där på balkongen står han. Hur häftigt som helst att vara där, går inte att beskriva känslan. Att vara där tillsammans med hundratusen andra eller hur många det nu var..

Vi tänkte gå in och titta i St Peterskatedralen men det tänkte ju en massa andra så att stå i en kö som var drygt hundra meter kändes inte så kul. Vi får kolla en annan dag, jag vill ju se Sixtinska kapellet också.


Det blev en pizza och ett glas vitt vin till lunch.

Utsikt från en av broarna över Tibern. Ser nästan ut som en tavla. Det var en jättefin dag, 18 grader varmt. Så skönt.

Sedan gick vi genom stan bort till Fontana di Trevi, gjorde dock inte som Anita Ekberg och badade. Men kastade i en slant, för om man gör det så betyder det att man ska komma tillbaka till Rom och det gör jag gärna.

Vi var ju inte direkt ensamma vid fontänen.....

Sedan var vi rätt trötta i fötterna och gick tillbaka till hotellet. Jag köpte några rostade kastanjer på vägen för att testa men det var ingen höjdare.

Efter en siesta så gick vi ut för att hitta en restaurang, vi letade efter Santana som dom pratat om i receptionen, fast jag hade ju hört fel, den hette St. Anna ;) Fantastiskt god mat och trevlig personal, till skillnad mot den restaurang vi åt på igår.

Det har varit en underbar dag, så häftigt att se påven och så underbart att strosa genom stan när det är så fint. Många steg blev det också 20500 så vi får ju motion på kuppen också.

Nu sovdags!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar